Child pages
  • Liikkuvan Arjen Design - marraskuu 2011
Skip to end of metadata
Go to start of metadataVerkkosivut
Yleistietoa hankkeesta ja tapahtumista
Liikkuvan arjen wiki
Hankkeen työtila, josta löydät viimeisimmät tuotokset ja keskustelut

LAD ihmiset
Ota yhteyttä!Liity postituslistalle

Aiemmat uutiskirjeet

Tervetuloa Liikkuvan Arjen Designin työpöydälle!

Luet parhaillaan Liikkuvan Arjen Design -hankkeen uutiskirjettä, johon on koottu ajankohtaisimmat ja kiinnostavimmat liikkuvan arjen kuulumiset.

Ensimmäiset konseptit esiin

Liikkuvan Arjen Designin ensimmäiset seitsemän pyöräilijäprofiilien pohjalta rakennettua konseptia syntyivät Metropolian sisustussuunnittelun ja teollisen muotoilun opiskelijoiden yhteistyönä. Työ konseptien parissa jatkuu keväällä, jolloin ainakin osaa ideoista kehitetään käytännön sovelluksiksi. Jatkokehittämisen yhteistyökuvioista ollaan parhaillaan sopimassa. Jos siis inspiroiduit lukemastasi, ota yhteyttä meihin!

Cycle in lippakioski

Uutta virettä historiallisille lippakioskeille sekä näkyvyyttä ja palveluja kaupunkipyöräilijöille
Janne Könösen, Minni Sirelän ja Anna Walleniuksen suunnittelema konsepti uudistaa keskeisillä paikoilla Helsingissä sijaitsevat lippakioskit palvelemaan etenkin työmatkapyöräilijöiden tarpeita.

Tutustu konseptiin >

Koulupolku

Koulupolku saa lapset liikkumaan itsenäisesti ja kokemaan uusin silmin elinympäristöään
Monica Ojanvuon ja Emma-Sofie Kukkosen konseptoima koulupolku on lasten maailman mukaisesti toteutettu pyöräilyreitti parantamaan ala-asteikäisten lasten turvallistuutta liikenteessä erityisesti koulumatkoilla.

Tutustu konseptiin >

Maastopyöräilypolut

Opasteita maastopyöräilyharrastamiseen
Hanna Laisin, Sabella Kiiaksen ja Noora Hokkasen konsepti opastaa maastopyöräilyn pariin polkujen merkkauksen lisäksi poluille ohjaavilla opasteilla sekä verkkoportaalin ja käsikartaston avulla.

Tutustu konseptiin >

Restyle my bike -studio

RestyleMyBike -studio on urbaanin pyöräilykulttuurin kohtauspaikka
Milla Lehtosen, Christina Wareliuksen, Otso Leppäsen ja Juha Tuomolan konseptoima tila houkuttelee samaan paikkaan kaikki pyöräilystä kiinnostuneet ja tarjoaa mahdollisuuden pyörän korjaamiseen, tuunaamiseen ja rakentamiseen.

Tutustu konseptiin >

Rent me -paketti pyörämatkailuun

Rent me tarjoaa elämyksellisiä vuokrapyöräpalveluja
matkailijoille ja edistää pyöräilykulttuuria pääkaupunkiseudulla
Rosa Lindqvistin, Sari Seppälän ja Sanna Viikin kehittämä konsepti täydentää perinteistä pyörävuokraustoimintaa eri teemojen ympärille rakentuvilla retkipaketeilla.

Tutustu konseptiin >

Sykleri

Sykleri on polkupyöräilijöille suunniteltu informaatioportti, joka symboloi polkupyöräily-ystävällistä kaupunginosaa
Lotta Blomqvistin, Maiju Malkin, Mikko Hyrkkäsen ja Heidi Nallin suunnitteleman konseptin tavoitteena on paitsi tuoda pyöräily näkyväksi osaksi kaupunkikulttuuria myös luoda tietojärjestelmä, joka antaa marjavantaalaisille mahdollisuuden seurata sekä omia että alueen asukkaiden yhteisiä pyöräilytottumuksia.

Tutustu konseptiin >

Tavaroiden kuljetus pyörällä

Elisa Pyykkösen, Samuel Seppälän ja Virva Luokkasen konsepti hahmottelee ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin ja tavarankuljetustarpeisiin.

Tutustu konseptiin >

Tulevia tapahtumia

1.11. Liikkuvan Arjen Design -planssinäyttely Metropolian Leppävaaran toimipisteessä (Vanha maantie 6)
11.11. Pohjoismainen ilmastopäivä
22. - 23.11. Edutechin Kävely ja pyöräily kaupunkisuunnittelussa -koulutus, Tampere
25.11. Ohjausryhmä kokoontuu
26.11 Yhteiset asemat osaprojekti Malmin markkinoilla

Liikkuvan Arjen Design?

Liikkuvan Arjen Design tai tuttavallisemmin LAD on kolmivuotinen pyöräilyä, jalankulkua ja julkisen liikenteen käyttöä edistävä hanke. Muotoilemme parempaa ympäristöä tukevia liikkuvan arjen ratkaisuja. Käytännössä toimintamme keskittyy kolmen pääteeman ympärille: uuden Marja-Vantaan alueen liityntäpysäköinnin suunnitteluun, pyöräkeskuskonseptin kehittämiseen sekä pääradan asemien ympäristöjen viihtyisyyden ja toimivuuden parantamiseen.

Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman hallinnoima hanke toteutetaan pääkaupunkiseudulla 2011 - 2013 yhteistyössä Suomen ympäristöopisto Syklin kanssa. Projektia osarahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Uudenmaan liitto sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit. Mukana yhteistyössä ovat myös HSL, VR, Liikennevirasto, Hepo ry. ja ympäristöministeriö.


        
  • No labels
You must log in to comment.