Child pages
  • Liikkuvan Arjen Design - maaliskuu 2012
Skip to end of metadata
Go to start of metadataVerkkosivut
Yleistietoa hankkeesta ja tapahtumista
Liikkuvan arjen wiki
Hankkeen työtila, josta löydät viimeisimmät tuotokset ja keskustelut

LAD ihmiset
Ota yhteyttä!


Tervetuloa Liikkuvan Arjen Designin työpöydälle!

Luet parhaillaan Liikkuvan Arjen Design -hankkeen uutiskirjettä, johon on koottu ajankohtaisimmat ja kiinnostavimmat liikkuvan arjen kuulumiset. LAD valmistautuu jo innolla kesään ja kauan odotettuihin käytännön kokeiluihin syksyn ja talven aikana kehitellyistä konsepti-iduista.

Työhuone kutsui liikkuvan arjen suunnittelijoita Vantaan Designikkunaan

Liikkuvan Arjen Designin työhuone muutti helmi-maaliskuun taitteessa viikoksi Vantaan Designikkunaan. Työhuoneessa oli esillä projektin tähänastisia tuloksia, joihin vierailijat saivat liimata omia kommenttejaan ja ideoitaan. Uusi ympäristö antoi myös potkua ahkeralle ja antoisalle palaveeraukselle LADin pääteemojen eli Helsingin pyöräkeskuksen, Marja-Vantaan pyöräilijäystävällisten ratkaisujen sekä Malmin aseman kehitystyön parissa. Kiitos kaikille työhuoneessamme piipahtaneille ja pidempään viipyneille!

Tässä tiivis kooste viikon annista:

Kampin pyöräkeskuksen toteutussuunnittelu vauhdissa

LAD on mukana Helsinki-päivänä 12.6.2012 avajaisiaan viettävän pyöräkeskuksen sisustus- ja kalustesuunnittelussa sekä visuaalisen ilmeen suunnittelussa. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen pyöräkeskuksen tulevan kesän pilottivaihetta suunnitellaan toteutettavaksi lasiseinäisillä näyttelykonteilla. Muutos antaa mahdollisuuden suunnitella vapaammin konttien sisältöä, mutta samalla on kuitenkin edelleen huomiotava kaupunkikuvan ja ripeän toteutusaikataulun asettamat raamit.

Lisää pyöräkeskuksesta

Lippakioskeilla tapahtuu kansallisena pyöräilypäivänä!

Metropolian kulttuurituotannon ja muotoilun opiskelijat ovat alkukevään aikana ideoineet ja hahmotelleet yhdessä pyöräilyyn innostavia tapahtumia, joista ainakin yksi toteutetaan lippakioskien puitteissa  lauantaina 12.5.2012. Tapahtuman sisällöstä ja tapahtumapaikoista on luvassa tarkempaa tietoa maalis-huhtikuussa.

Marja-Vantaan suunnitelmat selkeytyvät

Torstaina 1.3. Designikkunaan kokoontui pyöräilijäystävällisen Marja-Vantaan suunnittelijoita. Liikkuvan Arjen Design tuo tänä vuonna panoksensa erityisesti Sykleri -pyöräilyportti konseptin jatkokehitykseen ja Marja-Vantaan pyöräilyidentiteetin kehittämiseen. Pyöräilyportin suunnitteluun liittyen järjestetään työpaja pyöräilyviikolla ti 8.5.2012. Tarkempia tietoja tästä huhtikuun aikana. Lisäksi ensi vuoden suunnitelmissa häämöttää myös maastopyöräilypolkujen opastuksen kehittäminen ja testaus tapahtuman muodossa. 

Lisää Sykleri-konseptista
Lisää Maastopyöräilypolut-konseptista

Ensimmäiset "Pimeän ajan asemat" -konseptit esiteltiin

Designikkuna pursui perjantaina 2.3. valoa ja valoteosideoita, kun tekstiilisuunnittelun opiskelijat esittelivät ensimmäisiä konsepti-ideoitaan mm. Malmin asemalle sijoitettavaista valoteoksista. Iltapäivän aikana kuultiin paljon hyviä ideoita aseman ympäristön valaisemiseen, opastamiseen ja piristämiseen erikoisempiakin tekniikoita, kuten neulegraffitia, hyödyntäen. Opiskelijat valitsevat yhden tai kaksi ideoistaan jatkokehitykseen, joten kevään aikana selviää, mitkä ideoista etenevät toteutukseen saakka.

Tulevia tapahtumia

16.3. Yhteiset asemat -suunnittelupalaveri
vk 13 LAD-tiimi matkaa Lontooseen ja Gentiin tutustumaan ja ottamaan oppia liikkuvan arjen ratkaisuista
8.5. Marja-Vantaan pyöräilyportti -työpaja
12.5. Liikkuvan Arjen Designin tapahtuma kansallisen pyöräilypäivän kunniaksi
15.5. Liikkuva arki -malliston muotinäytös Vantaan Vernissassa
12.6. Kampin pyöräkeskuksen avajaiset
12.6.-4.8. Pyöräilyaiheinen näyttely Laiturilla

Liikkuvan Arjen Design?

Liikkuvan Arjen Design tai tuttavallisemmin LAD on kolmivuotinen pyöräilyä, jalankulkua ja julkisen liikenteen käyttöä edistävä hanke. Muotoilemme parempaa ympäristöä tukevia liikkuvan arjen ratkaisuja. Käytännössä toimintamme keskittyy kolmen pääteeman ympärille: uuden Marja-Vantaan alueen liityntäpysäköinnin suunnitteluun, pyöräkeskuskonseptin kehittämiseen sekä pääradan asemien ympäristöjen viihtyisyyden ja toimivuuden parantamiseen.

Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman hallinnoima hanke toteutetaan pääkaupunkiseudulla 2011 - 2013 yhteistyössä Suomen ympäristöopisto Syklin kanssa. Projektia osarahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Uudenmaan liitto sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit. Mukana yhteistyössä ovat myös HSL, VR, Liikennevirasto, Hepo ry. ja ympäristöministeriö. Liikkuvan Arjen Design on virallinen WDC Helsinki 2012 ohjelmahanke.


        
  • No labels
You must log in to comment.