Child pages
  • Liikkuvan Arjen Design - maalis-huhtikuu 2013
Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Tervetuloa Liikkuvan Arjen Designin työpöydälle!

Luet parhaillaan Liikkuvan Arjen Design -hankkeen uutiskirjettä, johon on koottu ajankohtaisimmat ja kiinnostavimmat liikkuvan arjen kuulumiset.

Pyöräilyviittoja ja pyörän huoltoa Sellon kirjastolla su 5.5.

Sellon kirjasto järjestää sunnuntaina 5.5. Pyörien huoltopäivän klo 13-18. Päivän ohjelmaa täydentää Espoon automuseon vanhojen polkupyörien näyttely sekä Metropolian opiskelijatöiden esittely. Näytillä on mm.  opiskelijoiden suunnittelemia pyöräilyviittoja.

Kirjastossa on huoltotarvikkeita ja perushuollon opastajia. Pyörät huolletaan kauniin sään vallitessa Viaporintorilla, kirjaston edustalla. Sadesäällä pyörät huolletaan sisällä. Tervetuloa!

Lisää tapahtumasta


Tule tutustumaan maastopyöräilyyn Korson Vierumäelle la 18.5.

Vierumäen maastoihin toteutetaan Vantaan kaupungin, Korson Kaiun ja LADin yhteistyönä Suomen ensimmäistä virallista merkattua maastopyörärataa. Suunniteltu reitti seuraa olemassa olevaa polkuverkostoa, jota on kansainväliseen tapaan tuunattu erilaisilla rakennetuilla elementeillä. Näitä ovat mm. rakennetut kiviesteet eli rock gardenit sekä kallistetut kurvit ja dropit. LADin puitteissa suunnitellaan ja testataan reitin opastusta.

Esimakua Vierumäen reittiin saa 18.5.2013 klo 11-15. Päivän ohjelmassa on tutustumiskierroksia reitille Suomen parhaiden maastopyöräilijöiden opastamana, tietoa maastopyöräilystä ja välineistä sekä maastopyöräaiheisia kisailuja. Kokonaisuudessaan kunnostettu rata julkistetaan la 24.8. järjestettävässä tapahtumassa. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja tapahtumasta


LADin menetelmiä esiteltiin Kaupunkitutkimuksen päivillä Turussa

"Muotoilun avulla voidaan mallintaa kaupunkikehittämisen suunnitelmia nopeasti näkyviksi ja kokeiltaviksi kaupunkilaisille. Nopean protomallinnuksen ja testauksen avulla saadaan arvokasta tietoa käyttäjäkokemuksista varsinaista toteutusta varten ja toisaalta viestitään suunnitelmista. Konkreettisten esimerkkien pohjalta on helpompi käydä kansalaiskeskustelua. Kaupunkilaisten tarpeita kartoittamalla ja etsimällä niille tilaa kaupunkiympäristöstä, voidaan löytää uusia käyttötarkoituksia jo olemassa oleville rakenteille ja näin palvelumuotoilulla rakentaa viihtyisämpää ympäristöä."

LAD esittäytyi osana Metropolian muotoilun ja draaman menetelmiä kaupunkisuunnittelussa koskevaa presentaatiota Kaupunkitutkimuksen päivillä. Vilkaasti keskustelevassa Art and design as tools of urban transformation -työryhmässä kuultiin esitykset myös mm. WDC vuoden kokemuksista sekä Kalasatamaan ja Jätkäsaareen liittyvistä narratiivien rakentamisesta ja rakentumisesta.

 

Alkuvuoden medianäkyvyyttä

Erityisesti Pyöräkeskuksen ja Pyörän huoltoaseman kehitystyö on esillä rakennerahastokauden onnistumisia Uudellamaalla kokoavassa Ihmisiä, liikettä -julkaisussa.

Liikkuvan Arjen Designin tuloksia koostettiin myös uusimpaan Tie&Liikenne -lehteen.

 

Tulevat tapahtumat

5.5. LAD mukana Pyörän huoltotapahtumassa Sellon kirjastolla
11.-19.5. Valtakunnallinen pyöräilyviikko

17.5. Tour de Metropolia -tapahtuma
18.5. XCO Korso Goes Mountainbiking - esimakua reittiin
27.5. Yhteistyöpajan suunnittelua LADin ohjausryhmän kesken
12.-14.6. Velo-City 2013 Wienissä

24.8. XCO Korso Goes Mountainbiking - reitin avajaiset

Liikkuvan Arjen Design?

Liikkuvan Arjen Design tai tuttavallisemmin LAD on kolmivuotinen pyöräilyä, jalankulkua ja julkisen liikenteen käyttöä edistävä hanke. Muotoilemme parempaa ympäristöä tukevia liikkuvan arjen ratkaisuja. Käytännössä toimintamme keskittyy kolmen pääteeman ympärille: uuden Marja-Vantaan alueen liityntäpysäköinnin suunnitteluun, pyöräkeskuskonseptin kehittämiseen sekä pääradan asemien ympäristöjen viihtyisyyden ja toimivuuden parantamiseen.

Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman hallinnoima hanke toteutetaan pääkaupunkiseudulla 2011 - 2013 yhteistyössä Suomen ympäristöopisto Syklin kanssa. Projektia osarahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Uudenmaan liitto sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit. Mukana yhteistyössä ovat myös HSL, VR, Liikennevirasto, Hepo ry. ja ympäristöministeriö. Liikkuvan Arjen Design on virallinen WDC Helsinki 2012 ohjelmahanke.


        

  • No labels
You must log in to comment.