Verkkosivut
Yleistietoa hankkeesta ja tapahtumista
Liikkuvan arjen wiki
Hankkeen työtila, josta löydät viimeisimmät tuotokset ja keskustelut

LAD ihmiset
Ota yhteyttä!

Unknown macro: {iframe}

Selaimesi ei tue iframea


Tervetuloa Liikkuvan Arjen Designin työpöydälle!

Luet parhaillaan Liikkuvan Arjen Design -hankkeen uutiskirjettä, johon on koottu ajankohtaisimmat ja kiinnostavimmat liikkuvan arjen kuulumiset.

Tule mukaan tekemään Malmista yhteinen asema

Yhteiset asemat -kehitystyö on pyörähtänyt käyntiin Malmilla. Syksyn satoa eli Metropolian opiskelijoiden työstämät konseptit esitellään torstaina 15.12.2011 kello 18-20 Suomen ympäristöopisto Syklin tiloissa (Malmin kauppatie 8 B, 4. krs). Illan aikana keräämme  asukkaiden, paikallisten viranomaisten ja muiden asemaympäristön toimijoiden ehdotuksia ja mielipiteitä, miten asemanseutua tulisi kehittää ja palautetta opiskelijoiden tuottamista konsepteista jatkotyömme tueksi. Ideoita ja ajatuksia aseman seudun parantamiseksi voi jakaa kanssamme myös facebookissa.

Syklin koordinoima Yhteiset asemat -osaprojekti kehittää Helsingin ja Malmin asemien ympäristöjä esteettömämmiksi, viihtyisämmiksi ja turvallisemmiksi muotoilun ja taiteen keinoin.

Liikkuvan Arjen Design viilettää designpääkaupunkivuoteen

Liikkuvan Arjen Design on osa tammikuussa alkavaa World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta. Designpääkaupunkivuoden avainsanat avoimuus, innovatiivisuus, käytettävyys, kestävä kehitys ja yhteistyö ovat myös Liikkuvan Arjen Designin keskiössä. LADin ensi vuoden tavoitteina on toteuttaa pilotit Cycle in -lippakioskista Helsingissä sekä Sykleri-informaatioportista yhteistyössä Marja-Vantaan kanssa. Liikkuvan Arjen Design on myös mukana toteuttamassa Kampin pyöräkeskusta yhteistyössä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston sekä WSP Finlandin kanssa. Työ asemaympäristöjen parissa jatkuu mm. Pimeän ajan asemat -valoteoksen merkeissä. – (Kuva: Maarit Mustonen)

Cycle in -lippakioski
Sykleri-informaatioportti ja -järjestelmä
Kampin pyöräkeskus

Tuoteideointia tulevaan pyöräkeskukseen

Osana pyöräkeskuksen tuotevalikoimaideointia Metropolian vaatetussuunnittelun opiskelijat ovat sukeltaneet urbaanin liikkujan maailmaan ja suunnitelleet Liikkuva arki -malliston kaupunkipyöräilijöille. Asia on ajankohtainen, sillä kiinnostus pyöräilyvaatetukseen on kasvanut pyöräilyinnostuksen myötä - vaatetus on osa varustusta ja asianmukaiset varusteet houkuttelevat pyöräilemään. Mallisto toteutetaan tulevana keväänä ja esitellään muotinäytöksessä toukokuussa. Tuoteideointi jatkuu lisäksi pyöräilyyn soveltuvien neuleasusteiden suunnittelulla sekä pyöräkärryratkaisujen jatkokehittelyllä.

Tulevia tapahtumia

15.12. Yhteiset asemat -konseptin esittely Syklin tiloissa klo 18-20 (saapumiskartta)
1.1.2012 Designpääkaupunki vuosi alkaa

Liikkuvan Arjen Design?

Liikkuvan Arjen Design tai tuttavallisemmin LAD on kolmivuotinen pyöräilyä, jalankulkua ja julkisen liikenteen käyttöä edistävä hanke. Muotoilemme parempaa ympäristöä tukevia liikkuvan arjen ratkaisuja. Käytännössä toimintamme keskittyy kolmen pääteeman ympärille: uuden Marja-Vantaan alueen liityntäpysäköinnin suunnitteluun, pyöräkeskuskonseptin kehittämiseen sekä pääradan asemien ympäristöjen viihtyisyyden ja toimivuuden parantamiseen.

Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilun koulutusohjelman hallinnoima hanke toteutetaan pääkaupunkiseudulla 2011 - 2013 yhteistyössä Suomen ympäristöopisto Syklin kanssa. Projektia osarahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Uudenmaan liitto sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit. Mukana yhteistyössä ovat myös HSL, VR, Liikennevirasto, Hepo ry. ja ympäristöministeriö. Liikkuvan Arjen Design on virallinen WDC Helsinki 2012 ohjelmahanke.


        
  • No labels
You must log in to comment.