Skip to end of metadata
Go to start of metadata

On tullut kiitoksien aika - Liikkuvan Arjen Designin kolmivuotinen hankekausi päättyi vuoden vaihteessa. Kolmen vuoden aikana on opittu ja saavutettu paljon ja kiitos tästä kuuluu kaikille teille, jotka olette LADin toimintaan osallistuneet. Erityinen kiitos myös rahoittajillemme Euroopan aluekehitysrahastolle, Uudenmaan liitolle sekä Helsingin ja Vantaan kaupungeille.

Joulun alla julkistettu Liikkuvan arjen designia -kirja kokoaa hankkeen antia ja toimii toivottavasti innostajana ja ajatusten herättelijänä myös jatkossa. Ja vaikka LADin yksi muoto päättyykin, työ jatkuu edelleen! Erityisesti Pyöräkeskuksen jatkokehittämiseen Helsingissä keskittyvä Liikkuvan arjen design - Pyöräkeskuksesta 2.0 pyöräilykaupunkiin -projekti on pyörähtämässä käyntiin Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoituksella ja tulee hyödyntämään ja viemään eteenpäin LADin tuloksia. Uusi projekti jatkuu kevääseen 2016 asti.

Kuvatunnelmia projektin joulukuisesta loppunäyttelystä ja päätösjuhlasta.

Lämmin kiitos kaikille LADiin osallistuneille, yhteistyömme kukoistakoon jatkossakin!

2 Comments  ·  Labels: uutinen

Laiturilla 18.12. julkistettu Liikkuvan arjen designia -teos kuvaa hankkeen kolmivuotista muotoilumatkaa. Teos on yhdistelmä kestävää kaupunkiliikkumista ja muotoilua käsitteleviä asiantuntijapuheenvuoroja ja tuoreita palvelu- ja tuotekonsepteja. Samalla valotetaan osallistavan suunnittelun menetelmiä ja mahdollisuuksia. Muotoiluajattelulla on voimaa käynnistää muutoksia – kaupunkimuotoilu liikuttaa meitä kaikkia!

Tutustu teokseen! (pdf-tiedosto)

Painettuja kirjoja voi tiedustella Päivi Keräseltä (etunimi.sukunimi@metropolia.fi). Julkaisusta valmistuu myös englanninkielinen verkkoversio.

Labels: uutinen, tki

Liikkuvan arjen designia - Kohti pyöräilevää pääkaupunkiseutua -kirja julkistetaan ke 18.12.2013 klo 17-18 info -ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2). Kirja kokoaa Liikkuvan Arjen Design -projektin kolmivuotisen muotoilumatkan antia: näkökulmia kaupunkimuotoiluun ja kestävään kaupunkiliikkumiseen sekä opiskelijoiden suunnittelemia, pyöräilevään kaupunkiin johdattavia palvelukonsepteja.

Julkistustilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa ja osallistujat saavat mukaansa oman kappaleen kirjasta.

Labels: uutinen, tki

LADin hankekausi huipentuu 10.-18.12.2013 Pyöräkeskuksella järjestettävään näyttelyyn. Valoa ja multimediaa yhdistelevä näyttely esittelee hankkeen aikaansaannoksia vilkkaan Narinkkatorin laidalla.

Labels: uutinen

Kaikki Liikkuvan Arjen Design -uutiset

Tapahtumakalenteri

Liikkuvan Arjen Design?

Viihtyisämmät pääradan asemat?
Pyöräilijäystävällinen Marja-Vantaa?
Pyöräkeskus, jossa turvallisen säilytyksen lisäksi saat fillarillesi huollon?

Kaikkia näitä kehitämme Liikkuvan Arjen Design -projektissa. Etsimme ja luomme parempaa ympäristöä tukevia liikkuvan arjen ratkaisuja, niin joukkoliikenteen, pyöräilyn kuin jalankulunkin saralla. Toimimme muotoiluvetoisesti ja teemme kehitystyötä yhdessä alueella liikkuvien kanssa. Samalla palvelemme kaupunkisuunnittelua lisäämällä turvallisuutta sekä kevyen liikenteen ja joukkoliikenteen käytön houkuttelevuutta.

Vuosina 2011-2013 pääkaupunkiseudulla toteutettava hanke hyödyntää Metropolia Ammattikorkeakoulun muotoilu- ja teknologiaosaamista ja Suomen ympäristöopisto Syklin kaupunkituntemusta ja kestävän kehityksen tavoitteita. Projektia osarahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Uudenmaan liitto sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit.


        

 1. Anonymous users (161)
 2. Päivi Keränen (30)
 3. Jussi Linkola (5)
 4. Petri Silmälä (1)

 

Labels
 • None
 1. Saako tänne kommentoida? No kommentoinpa kuitenkin :) Tosi hienosti rakentunutta wikimeninkiä täällä LAD:n työtilassa! Jatkakaa samaan malliin!

  1. Tietysti saa! Ja kiitos kannustuksesta, kovasti yritetään pyrkiä ulos wikilaatikosta ja kohti yhteistä työpöytäfiilistä :)

 2. Moi, näyttää erittäin hyvältä. Design on kohdallaan! Kuka muuten on vastannut ulkoasusta? Taidan lainata omille sivuilleni vähän ajatuksia täältä...

  1. Kiitos! Tässähän ihan punastuu, olen vastuullinen taho tässä ;) Osa hienoimmista valokuvista on kyllä pyöräilyä ja pyöriä jo pidempään harrastaneen kotivahvistuksen ottamia, osa kiitoksesta kuuluu siis hänelle!

 3. Mahtavat wiki-sivut! Päivi, miten sait nuo harmaat paneelit pyöreäkulmaisiksi? Yritin vakoilla Wiki markupistasi, mutta en keksinyt...

  1. Kiitos! Pyöristetyt reunat vaativat hieman kikkailua CSS:n kautta sekä admin-oikeudet työtilaan, mutta aika helposta hommasta on kyse. Jos sinulla on admin-oikeudet työtilaan, niin seuraavin vinkein onnistuu.

   Oikeasta yläkulmasta Browse ja Space admin ja aukevasta valikosta aika alhaalta löytyy Stylesheet.
   Edit stylesheet -napista aukeaa tekstikenttä, johon voi määritellä sivun ulkoasua ja liittämällä seuraavan pätkän tekstikenttään saa aikaan pyöristetyt reunat (ei tosin toimi IE:llä):

   .panel {  
        -moz-border-radius: 15px;  
       -webkit-border-radius: 15px;  
       -khtml-border-radius: 15px;  
       border-radius: 15px;  
   }  
    
   .panelHeader {  
        -moz-border-radius: 15px;  
       -webkit-border-radius: 15px;  
       -khtml-border-radius: 15px;  
       border-radius: 15px;  
   }

   Sitten vaan tallennus ja kaikissa työtilan paneeleissa on pyöristetyt reunat :)

   Huom: Kulman pyöristystä voi säätää vaihtamalla lukua tuon esimerkissä olevan 15 px tilalle - mitä pienempi luku, sitä terävämpi kulma

   1. Kiitos Päivi, heti onnistui ja hyvältä näyttää!