Blog from January, 2010

Kevään 2010 osaprojektit

Kevätlukukaudella on käynnissä neljä osaprojektia

Helsingissä toteutuu Soiva museo osaprojekti, johon teeman antaa Helsingin Kaupunginmuseon Sederholmin talossa oleva Yö-näyttely. Musiikkipedagogiopiskelijat johdattavat esikouluikäisiä helsinkiläisiä lapsia yöllisiin tunnelmiin. Näyttelykierroksen jälkeen opiskelijat menevät päiväkoteihin ja syventävät yhdessä koettuja teemoja lasten kanssa.

Vantaalla Maailmanmusiikkien maaliskuu toteutetaan yhteistyössä Vantaan musiikkiopiston ja musiikkiopisto Musaiikin kanssa. Musiikkipedagogiopiskelijat jalkautuvat koulutusjakson päätteeksi Uomarinteen kouluun viikolla 11. Työpajoissa syntyneitä musiikki-innovaatioita kuullaan Martinuksessa 24.3. olevissa konserteissa. Iltakonsertti alkaa klo 18.

HerraRokokoo" - osaprojekti tarjoilee kuultavaa ja koettavaa Kulttuuriraiteen alakouluihin viikoilla 9, 10 ja 11 *Helsingissä. Yleisöä osallistava konsertti on kuultavissa Kurrepäivänä la 27.3.

Helsingin, Espoon ja Vantaan yhteinen Tähän asti (työnimi) osaprojekti käynnistyy. Hanna Brotherus ja Reijo Aittakumpu virittävät 5 laulunopiskelijaa ja ikäihmisistä koostuvat kuorot matkalle, joka huipentuu esityksiin Kansallisoopperan Alminsaliin, Espoon Sellosalliin ja Vantaan Martinukseen. Ensi-ilta on Alminsalissa 23.10.2010. Sellosalin esitys on 3.11. ja Martinuksen 5.11.

Soivia kohtaamisia -seminaari 25.-26.3.2010 Metropoliassa

Soivia kohtaamisia -seminaari 25.3. - 26.3.2010 Metropolian Bulevardin juhlasalissa

Metropolia Ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelman Kulttuurisilta -hanke järjestää kaksipäiväisen seminaarin 25.-26.3.2010. Seminaari esittelee Kulttuurisilta-hankkeessa tapahtuneita kohtaamisia musiikissa, joita ovat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kanssa toteutetut osaprojektit.

Tapahtumaan on vapaa pääsy - tule mukaan! Ilmoittautuminen nettisivujen kautta sähköisesti. www.kulttuurisilta.metropolia.kotisivukone.com

Seminaaripäivien teemat

Torstai 25.3.

Taide, vuorovaikutus, osallisuus ja oppiminen - taidekasvatus useampien ulottuville osaksi hyvää elämääEnsimmäinen seminaaripäivä on suunnattu erityisesti taideorganisaatioiden ja musiikkiopistojen edustajille sekä yleisötyötä tekeville pedagogeille ja teemasta kiinnostuneille opiskelijoille sekä kaupunkien henkilökunnalle.

Perjantai 26.3.

Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia: laaja-alaisen, soveltavan musiikkipedagogiikan käyttö uusissa ympäristöissä hyvinvoinnin ja osallisuuden lisäämiseksiToinen seminaaripäivä on suunnattu erityisesti vanhustyön ammattilaisille, sosiaalialan työntekijöille ja opiskelijoille sekä soveltavasta taidekasvatuksesta kiinnostuneille.

Katso kaikki tiedot ja ohjelma tapahtuman nettisivuilta www.kulttuurisilta.metropolia.kotisivukone.com

Seminaarin jatkona lauantaina 27.3.2010 vietetään perinteistä koko perheen Kurre-päivää Ruoholahdessa.
ks. lisätietoja www.kulttuurisilta.metropolia.kotisivukone.com

Kulttuurisilta puolenvälin krouvissa

Kulttuurisiltaa on kuljettu puoleen väliin

Kulttuurisillassa on toteutunut syksystä 2008 vuoden 2009 loppuun mennessä yhteensä kymmenen osaprojektia. Hanke on tavoittanut toimintakaudella 1.8.2008 - 31.12.2009 yhteensä 6600 henkilöä.