edu.parvi-uutiset


edu.parvi-hankkeen yhteydessä tuotetaan Wikiopistoon ilmainen ja kaikille tarkoitettu kevyen mediatuotannon opas. Ensimmäinen tiivis versio on nyt julkaistu Wikiopistossa: Kevyen mediatuotannon opas. Tarkoituksena on se, että opasta syvennetään ja parannellaan kumulatiivisesti. Myös tähän työhön ovat kaikki tervetulleita!

edu.parvi-projektin testituotanto saatiin päätökseen jo muutama viikko sitten. Viime viikolla analysoimme tuotantoa opiskelijoiden kanssa ja selvittelimme konseptin heikkoja kohtia sekä parannusmahdollisuuksia. Tällaisia huomioita ja asioita nousi esiin. Opiskelijat aloittavat nyt konseptin kirjoittamistyön ja kuun loppupuolella on tarkoitus käydä sitä yhdessä läpi.

Omasta näkökulmastani tuotannossa nousi erittäin kiinnostavia asioita. Olisi myös kiinnostavaa analysoida opiskelijoiden oppimiskokemusta, sillä ainakin tuotannon purkutilaisuudessa tuntui siltä, että vaikka kaikki keskustelimme konseptoinin keskeisistä aiheista, samat aiheet tai huomiot eivät tuntuneet opiskelijoista keskeisiltä oman oppimisen kannalta. Tämä on mielestäni kiinnostava yksityiskohta, jota voisi pohtia enemmän (jos vain aikaa jää).

Testituotanto alkoi

Tänään aloitimme edu.parvi-testituotannon tuotantoprosessin läpikäymisellä. Opiskelijat lähtivät kaupungille tekemään kokeilutuotannon aidoissa olosuhteissa.

Huomenna olisi tarkoitus aloittaa tuotanto usealla eri ryhmällä. Tapaamme Hattutehtaalla tiistaina klo 12. Tulkaa kaikki sinne! Tulevat tuotannot löytyvät osoitteesta http://mediaparvi.blogspot.com/

Lokaviikot Hesarissa

Edu.parvi hankkeen Lokaviikkoihin liittyvä Mediaparvi -projekti alkaa ensi viikolla. Tämän päivän (la 11.10.) Hesarissa on sivulla D10 infoa lokaviikkojen tapahtumista. Mediaparvi -projektissa ketterät, mobiilit toimitusryhmät tallentavat Lokaviikkojen tapahtumia verkkoon julkaistaviksi.

Näimme konseptiporukan kanssa Arabianrannassa. Kävimme läpi tuotantoflowta ja erilaisia teknisiä ratkaisuja. Ensi viikon maanantaina olisi tarkoitus kokeilla koko tuotantoprosessi Hattutehtaalla oikeilla välineillä ja palveluilla. Tapaamisesta tarkemmin täällä.

Suuri blogivertailu!

Samu ja Antero selvittivät olemassaolevien palvelujen ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia keskiviikon palaveria varten.

Blogger:

+ Mahdollisuus käyttää omaa verkkotunnusta 

+ Teamblog - useamman käyttäjän tuki

+ Tukee mobiilibloggausta

+ Kuvat ja videot (suora tuki picasan ja google videosin kanssa)

+ Labels (luokkatunnisteet) joiden perusteella voi lajitella sisältöä (monessa yhteydessä mainitaan että bloggerin suurin puute on tagien ja kategorioiden puute, mutta tunnisteilla pitäisi kyllä olla melko samat toiminnot mielestämme?)

- Ei omaa ratingia

(Huom! JS-kit lisäpalasilla tähän, kuten mihin tahansa palveluun joka hyväksyy scriptauksen, saadaan lisättyä tähtiarvostelu sekä muitakin lisäominaisuuksia.)

Wordpress:

+ Usean käyttäjän tuki erilaisilla hallintaoikeuksilla 

+ Videotuki youtubeen ja google videosiin

+ Flickr-plugari 

+ Tagit ja kategoriat

+ Voi luoda tunnukset palveluun, tai asentaa haluamaansa sijaintiin 

- Ei hyväksy scriptejä (eli JS-kit on pois laskuista) 

 blosgSpirit:

+ Mahdolllisuus käyttää omaa verkkotunnusta 

 + Usean käyttäjän tuki

+ Videotuki youtubeen

+ Tagit ja kategoriat

 - Osa palveluista maksullisia

Bloggerin ja Wordpressin vertailukartta:

http://pulsed.blogspot.com/2007/07/blogger-wordpress-chart.html

Laajempi vertailu usean käyttäjän ilmaisista blogipalveluista:

http://www.weblogmatrix.org/compare/Blogger blogSpirit dasBlog FlatPress Forest-Blog Tabulas.com WikyBlog Wordpress

Palaveri Ma 13.00 Hattutehdas

Moro!

Palaveri hattutehtaalla meni oikein mukavasti. Tutustuttiin Petri Voutilaiseen joka hoitaa Hattutehtaalla järjestettävien workshoppien tiedoittamista nuorisotaloille ja nuorille. Saimme tekemämme flyerit ja posterit postikeskuksen kautta jaettua nuorisotaloille. Petri on meihin yhteydessä keskiviikkona jolloin selviää päivät jolloin menemme puhumaan workshopista eri nuorisotaloille. Alustavissa kaavailuissa olisimme menossa viiteen eri mediasuuntautuneeseen nuorisotaloon puhumaan. Tilat Hattutehtaalla näyttivät oikein loistavilta ja ovat jo varattu käyttöömme lokaviikkojen ajaksi. Lisää siis varmasti tiedämme keskiviikkona kun tapaamme koko porukalla Hattutehtaalla.

-Santeri

Santeri ja Samu menevät maanantaina klo 13 Hattutehtaalle tapaamaan sieltä mukaan tulevia tyyppejä ja sopivat käynneistä muilla nuoriksilla jne. Ilmoitelkaa wikissä, mitä sovitte ja teitte.

Keskiviikkona 24.9. näemme koko konsepti- ja hattu-porukan kanssa Hattutehtaalla klo 10. Siihen mennessä tänään alkuun pistetyistä osakehittelyistä (markkinointi, koulutus/helppari, palaute/tuotanto-oppiminen) pitäisi olla valmiit ja laadukkaat ehdotukset.

Kokonaisvaltaisesti homma on lähtenyt kiireestä huolimatta räjähtävän laadukkaasti käyntiin. Porukassa vallitsee pro-meininki. Sehr Gut!

Tarkoitus tsekata tilanne, aiemmin jaettujen hommien valmiusaste ja sopia tulevista tekemisistä ja menemisistä. Tulkaa kaikki ajoissa.

Hattutehtaalle tulee ensi viikon alusta uusi työharjoittelija, jonka yhtenä tehtävä on meidän projektista tiedottaminen / eri nuoriksilla käyminen ja nuorten rekrytoiminen tähän juttuun. Sovimme Leena Louhivuoren kanssa, että tämä kyseinen työharjoittelija soittaa mulle heti maanantaina. Mä annan sitten teidän yhteystietoja sille, jotta voitte yhdessä sopia koska käytte ja missä rekrytoimassa porukkaa (:

You must log in to comment.