Tour de Metropolia  2016 perjantaina 10.6.2016Perinteinen Tour de Metropolia järjestetään perjantaina 10.6.  klo 9-15.  Lähtö- ja päätepisteenä on totuttuun tapaan Vanha viertotie 23.  Tänä vuonna käydään katsastamassa Myllypuron tontti ja jättämässä jäähyväisiä Tikkurilan toimipisteelle.


Kokoontuminen lähtöpisteeseen klo 9, lähtö klo 9.15.  Muilla etapeilla paikalla tulisi olla n. 15 min ennen ilmoitettua lähtöaikaa.  Osallistuminen on mahdollista yhdelle tai useammalle etapille omien mahdollisuuksien mukaan.  Tapahtuma on avoin kaikille metropolialaisille, niin henkilökunnalle kuin opiskelijoillekin. 


Aiemmasta poiketen paidoille ja välipaloille ei ole saatu rahoitusta, mutta salaattiateria retken päätteeksi järjestynee. Myös saunomiseen on mahdollisuus (pyyhe ja uima-asu mukaan!). Asiasta tiedotetaan tarkemmin ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu pikaisesti e-lomakkeella   

https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/16593/lomake.html

Reittisuunnitelma

Etapit (kilometrimäärät / ajat arvioita)

 1. Vanha viertotie - Hämeentie 7 km 9:15-9.45

2. Hämeentie-Myllypuro 8 km 10:00 - 10:35

3. Myllypuro-Tikkurila 10.5 km 10:50-11.30

4. Tikkurila - Haltiala 7 km 11:45 -12.15

5. Haltiala - Myyrmäki 7km 12:30-13:00

6. Myyrmäki-Leppävaara 7 km 13.15-13:45

7. Leppävaara - Vanha viertotie 7 km 14.00-14.30

Alustava reitti  (google maps)

http://bit.ly/tdm2016

 

Facebook:

https://www.facebook.com/groups/207095362653877/

 

Ohjeita:

Tiivistelmä

  • reittitiedot alempana
  • lopussa salaattiateria ja sauna + uima-allas
  • saunojat:  pyyhe ja uima-asu mukaan!

Puhelinnumerot:

Antti Pönni  040-1849204


Varustus

Tietysti fillari. Mutta sen lisäksi...

Päälle säänmukainen varustus.  Myös kypärä jon suositeltava. Punaiset, keltaiset tai muuten näkyvät vaatteet eivät ole pahitteeksi, jos sellaisia löytyy. Karnevaalihenkikään ei ole kiellettyä.

Evästä mukaan.  Maalissa on näillä näkymin salaattilounas, mutta välipaloja ei ole, joten jokaisen kannattaa ottaa mukaan myös jotain omaa energiaevästä (suklaata tms.) sekä riittävästi vettä tai muuta juotavaa. Aamulla on myös syytä nauttia riittävän tuhti aamupala.

Miten ajetaan


Reittien ajoajat on laskettu  vajaan 15 km/h keskinopeuden mukaan, mikä vastaa rauhallisen sunnuntaipyöräilijän vauhtia.

Jos tiedät jaksavasi hieman vauhdikkaampaa menoa (joka tällä reitillä tarkoittaa korkeintaan n. 20 km/h keskinopeutta, eli ei mitään aivan valtavaa vauhtia) kannattaa sinun lähteä alkupään ryhmässä. Jos taas ajelet rauhallisemmin, on loppupään ryhmä parempi. Näin vauhdikkaat eivät aja hitaita kiinni, vaan ryhmät pysyvät erillisinä.

Jos haluat paahtaa todella lujaa veren maku suussa, niin sekin on mahdollista, mutta tällöin sinun on ajettava ensimmäisen ryhmän edellä omin neuvoin. Varmista tällöin, että reitti on sinulle selvä.

Ajaessa huomioitavaa

Tour de Metropolia kulkee pääosin yleisillä kevyen liikenteen väylillä ja lyhyitä pätkiä myös vähän liikennöidyillä kaduilla ja teillä. Reitillä on paikoin myös kapeita kohtia, mutkia, alikulkutunneleita ja tienylityksiä. Sekä tietenkin aina tietöitä ja muita remontteja.

Reitillä pitää siis varoa kaikkia niitä asioita, joita tavallisestikin pyöräteillä kohtaa: pyörätielle pysäköityjä autoja, risteyksistä ja pihoilta pyöräilijää huomaamatta singahtavia autoja, tietöitä, roskalavoja, jne. Lisäksi ovat vastaantulevat ja edessä ajavat pyöräilijät, sekä jalankulkijat. Jalankulkijat voivat olla koiranulkoiluttajia, sauvakävelijöitä, seisoskelijoita, ihmettelijöitä, bussin odottelijoita, jne.

On hyvä muistaa se perussääntö että on neljä suuntaa, johon jalankulkija ei näe: eteen, taakse, oikealle ja vasemmalle. (Niin, ei edes eteensä. Ihmiset katsovat kävelleessään usein omia jalkojaan tai kaveriaan, eivätkä useinkaan huuomaa pyöräilijää edessään.)

Kellonsoiton jalankulkija kuitenkin saattaa kuulla, joten kelloa kannattaa käyttää - mahdollisista mulkoiluista huolimatta. Myöskään lamput (tai mitkä tahansa näkyvyyttä vähänkin lisäävät asiat) eivät ole turhakkeita päivänvalossakaan.

Jos edessä näkyy koira ja ihminen eri puolilla tietä, yhdistää näitä kahta todennäköisesti tien poikki kulkeva hihna, vaikka sitä ei heti erottuisikaan.. Kello vain soimaan hyvissä ajoin.

Toinen asia, joka erottaa Tour de Metropolian tavallisesta pyöräretkestä, on ajo ryhmässä. Ajaessa tulee siis varoa erityisesti edessä ajavan äkillisiä hidastuksia ja jarrutuksia. Erityisen tarkkana on syytä olla alikulkutunneleissa, joissa voi olla vastaantulijoita ja joiden jälkeen saattaa olla yllättävä nousu tai käännös, joka voi hidastaa edellä ajavan vauhtia. Eli tunneliin kannattaa ajaa alun alkaenkin hieman perusvauhtia hitaammin.

Eli välttäkää mahdollsuuksien mukaan äkkijarrutuksia, ennakoikaa tilanteet ja antakaa takana tulevalle merkki aikomuksistanne (ainakin käsimerkki käännyttäessä). Ja kilisyttäkää surutta kelloa.

Törmäilyn välttämiseksi myös suuria nopeuksia kannattaa välttää.

Huoltoauto

Tarkempia tietoja myöhemmin.

Muita ohjeita

 

Metropolian puolesta on näillä näkymin tarjolla pientä salaattityyppistä purtavaa reitin päätteeksi. Lisäksi on saunomismahdollisuus.

Oma pyyhe , peseytymistarvikkeet ja uima-asu mukaan..

Jotta tavaroita ei tarvitsisi kuljetella ympäri reittiä, voi huoltoauton kyytiin antaai antaa kohtuullisen määrän tavaraa

Vanhalla viertotiellä on varattu allas- / saunaosasto  (naisten ja miesten saunaosasto, uima-allas n. 6x10 m)

 

 

Ilmoittautuminen e-lomakkeella https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/16593/lomake.html

 

 

 

 

  • No labels
You must log in to comment.