Tour de Metropolia  17.5.2013! 

 Ilmoittautuminen

 

Huoltoauto  puh. 050 - 440 2362
Antti Pönni  040 - 184 9204

Yleistä:

Tour de Metropolia on pyöräilytapahtuma, jonka tavoitteena on edistää pyöräilyä Metropoliassa. Se on lyhyistä etapeista muodostuva, Metropolian eri toimipisteitä sivuava kierros, joka soveltuu kenelle tahansa peruspyöräilijälle. Liikkeelle voi lähteä miltä kampukselta tahansa (ks. aikataulutus). Etapit ovat pituudeltaan n. 7-12 km ja koko reitti n. 50 km.

Tour de Metropolia on avoin kaikille, myös opiskelijoille. Kyse ei ole kilpailusta, jossa otettaisiin aikaa, vaan mukavasta ajelusta, johon kuka tahansa voi tulla mukaan. Kunnon ja fiiliksen mukaan osallistua voi haluamalleen määrälle etappeja: yhdelle, useammalle tai kaikille. Etappien välin ehtii mainiosti ajaa tavallisen sunnuntaipyöräilijan vauhdilla. Tavoitteena on edistää hyvää pyöräilyfiilistä ja innostaa kaivamaan fillari esiin tallista ja käyttämään sitä - ehkäpä joskus jopa työmatkavälineenä.

Tour de Metropolia 2013 järjestetään 17.5.2013. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Ilmoittautuminen tapahtuu Metropolian wikissä sivulla Tour de Metropolia 2013 - ilmoittautuminen . Osallistujat saavat Tour de Metropolia 2013 t-paidan. Paitoja on rajallinen määrä ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä..

Reitistä:


Reitti muodostuu etapeista, joiden pituus on 7-13 km.

Reitin kokonaispituus on n. 55 km

Reitin voi ajaa kokonaan tai osallistua yhdelle tai useammalle etapille.Etapit

 

1. Hämeentie-Haltiala  9 km  http://bit.ly/XvdjUL  (n. 40 min) n. 9:30-10:10

Lähtöpaikkana Hämeentie 161:n parkkialue Vanhankaupunginkosken rannalla.  Reitti Haltialaan kulkee Vantaanjoen vartta. Etapin päätepisteenä Haltialan tila, jonka ohi aiempina vuosina on ajettu.  Tikkurilaan ei tänä vuonna poiketa Tikkurilan keskustan massiivisen remontien takia.


 
2. Haltiala-Myyrmäki (Leiritie 1) 8 km http://bit.ly/10O4JrS  (n. 35 min) n. 10:25-11:00

Aiempien vuosien osallistujille tuttu, suora metsäinen reitti Kuninkaantammentietä Hämeenlinnanväylän ylittävälle sillalle ja siitä edelleen Myyrmäkeen.


 
3. Myyrmäki-Leppävaara (Vanha maantie 6) 9 km http://bit.ly/141M2ig  (n. 40 min) n. 11:20-12:00
(Leppävaaran kartanon kautta)

Aiemmilta vuosilta tuttuun reittiin lisätty pieni koukkaus Leppävaaran kartanon kautta.


 
4. Leppävaara-Ruoholahti (Munkkiniemen kautta) 13 km http://bit.ly/141NeSH  (n. 50 min) n. 12:15-13:05
 

Gallen-Kallelan museon, Munkkiniemen, Meilahden huvila-alueen ja Hietalahden kautta.

 

5.  Ruoholahti-Vanha viertotie 9 km  http://bit.ly/SuoShF  (n. 40 min) n. 13:20-14:00

Reitillä tutustutaan Helsingin uusiin pyöräilyreitteihin Baanaan ja Auroransiltaan.  Reitti Ruoholahti - Baana - Kansalaistori - Töölönlahti - Auroransilta - Keskuspuisto.

 

6.  Vanha Viertotie- Hämeentie 7 km http://bit.ly/V3w4hJ  (n. 30 min)

Vihdintie - Hakamäentie - Koskelantie - Vanhankaupungintie. 

Koko reitti Reittioppaassa http://bit.ly/141Qk9g

Huom! Reitti ei aivan täsmällinen Reittioppaan rajoitusten takia (välipisteiden määrä rajoitettu)

Tarkista tarkempi reitti etappikohtaisesti.

 Kokonaispituus n. 55 km.

 

Päätepisteessä on salaattilounas ja suihkumahdollisuus Tourin jälkeen. 

 

OMA PYYHE  JA PESEYTYMISTARVIKKEET MUKAAN

Etappien lähtöpisteisiin kokoonnutaan viimeistään 15 minuuttia ennen lähtöä.

 

Varustus

Tietysti fillari. Mutta sen lisäksi...

Päälle säänmukainen varustus.  Myös kypärä, vaikka lainattu sellainen, on hyvä tällä reissulla olla, vaikket sitä muuten käyttäisikään (ei haljenneita kalloja, kiitos). Punaiset, keltaiset tai muuten näkyvät vaatteet eivät ole pahitteeksi, jos sellaisia löytyy. Karnevaalihenkikään ei ole kiellettyä.

Evästä mukaan. Etappien päätepisteissä on tarjolla pientä evästä ja maalissa salaattilounas, mutta jokaisen kannattaa ottaa mukaan myös jotain omaa energiaevästä (suklaata tms.) sekä riittävästi vettä tai muuta juotavaa. Aamulla on myös syytä nauttia riittävän tuhti aamupala.

Miten ajetaan

Reitin ruuhkautumisen välttämiseksi reitti ajetaan  ryhmissä, jotka lähtevät liikkeelle n. 2 minuutin välein.

Ryhmän mukana ei ole pakko roikkua, jos vauhti tuntuu liian kovalta, mutta häntäpään valvojan taaksekaan ei kannata jättäyttyä.

Reittien ajoajat on laskettu  vajaan 15 km/h keskinopeuden mukaan, mikä vastaa rauhallisen sunnuntaipyöräilijän vauhtia.

Jos tiedät jaksavasi hieman vauhdikkaampaa menoa (joka tällä reitillä tarkoittaa korkeintaan n. 20 km/h keskinopeutta, eli ei mitään aivan valtavaa vauhtia) kannattaa sinun lähteä alkupään ryhmässä. Jos taas ajelet rauhallisemmin, on loppupään ryhmä parempi. Näin vauhdikkaat eivät aja hitaita kiinni, vaan ryhmät pysyvät erillisinä.

Jos haluat paahtaa todella lujaa veren maku suussa, niin sekin on mahdollista, mutta tällöin sinun on ajettava ensimmäisen ryhmän edellä omin neuvoin. Varmista tällöin, että reitti on sinulle selvä.

Ajaessa huomioitavaa

Tour de Metropolia kulkee pääosin yleisillä kevyen liikenteen väylillä ja lyhyitä pätkiä myös vähän liikennöidyillä kaduilla ja teillä. Reitillä on paikoin myös kapeita kohtia, mutkia, alikulkutunneleita ja tienylityksiä. Sekä tietenkin aina tietöitä ja muita remontteja.

Reitillä pitää siis varoa kaikkia niitä asioita, joita tavallisestikin pyöräteillä kohtaa: pyörätielle pysäköityjä autoja, risteyksistä ja pihoilta pyöräilijää huomaamatta singahtavia autoja, tietöitä, roskalavoja, jne. Lisäksi ovat vastaantulevat ja edessä ajavat pyöräilijät, sekä jalankulkijat. Jalankulkijat voivat olla koiranulkoiluttajia, sauvakävelijöitä, seisoskelijoita, ihmettelijöitä, bussin odottelijoita, jne.

On hyvä muistaa se perussääntö että on neljä suuntaa, johon jalankulkija ei näe: eteen, taakse, oikealle ja vasemmalle. (Niin, ei edes eteensä. Ihmiset katsovat kävelleessään usein omia jalkojaan tai kaveriaan, eivätkä useinkaan huuomaa pyöräilijää edessään.)

Kellonsoiton jalankulkija kuitenkin saattaa kuulla, joten kelloa kannattaa käyttää - mahdollisista mulkoiluista huolimatta. Myöskään lamput (tai mitkä tahansa näkyvyyttä vähänkin lisäävät asiat) eivät ole turhakkeita päivänvalossakaan.

Jos edessä näkyy koira ja ihminen eri puolilla tietä, yhdistää näitä kahta todennäköisesti tien poikki kulkeva hihna, vaikka sitä ei heti erottuisikaan.. Kello vain soimaan hyvissä ajoin.

Toinen asia, joka erottaa Tour de Metropolian tavallisesta pyöräretkestä, on ajo ryhmässä. Ajaessa tulee siis varoa erityisesti edessä ajavan äkillisiä hidastuksia ja jarrutuksia. Erityisen tarkkana on syytä olla alikulkutunneleissa, joissa voi olla vastaantulijoita ja joiden jälkeen saattaa olla yllättävä nousu tai käännös, joka voi hidastaa edellä ajavan vauhtia. Eli tunneliin kannattaa ajaa alun alkaenkin hieman perusvauhtia hitaammin.

Eli välttäkää mahdollsuuksien mukaan äkkijarrutuksia, ennakoikaa tilanteet ja antakaa takana tulevalle merkki aikomuksistanne (ainakin käsimerkki käännyttäessä). Ja kilisyttäkää surutta kelloa.

Törmäilyn välttämiseksi myös suuria nopeuksia kannattaa välttää.

Huoltoauto

Puhelinnumero  050 - 440 2362 (Valdemar Virtanen)

Huoltoauton aikataulu

 

9-9:30 Hämeentien parkkipaikka 

- auton lastaus, paitojen jakoa osallistujille 

 n. 10-10:30 Haltialan tila / parkkipaikka

n. 11-11:30 Myyrmäen toimipiste / parkkipaikka
n. 11:50-12:15 Leppävaaran toimipiste sisäpiha / parkkipaikka
n. 13-13:15 Ruoholahdentori / konservatorion edusta
n. 14-14:15 Vanha viertotie 23 / parkkipaikka
n. 14:30  Hämeentie parkkipaikka

 

 


Varustus

Välipalaa ja varajuomaa (myös omat vedet / välipalapatukat tms. syytä olla mukana)

Paidat (paidan voi kuitata etapeilla)

Pumppu ja huoltovälineitä

Mahdollisesti varafillari

Muita ohjeita

 

Metropolian puolesta on tarjolla pientä salaattityyppistä purtavaa. 

Oma pyyhe ja  peseytymistarvikkeet.

Jotta tavaroita ei tarvitsisi kuljetella ympäri reittiä, on seuraavanlaisia mahdollisuuksia:

  • Huoltoauton kyytiin voi antaa kohtuullisen määrän tavaraa
  • Koko reitin ajavat voivat jättää tavaroita lähtö-/päätepisteeeseen Hämeentielle

 

  • No labels
You must log in to comment.