Tälle sivulle voi laittaa ehdotuksia ja ideoita Tour de Metropolia 2012-tapahtumasta

  • Ideoita voi lisätä varsinaiselle sivulle tai laittamalla kommentin sivun alareunaan (Add Comment). 
  • Kannattaa kirjautua sisään ennen kommentointia, niin ei tarvitse erikseen allekirjoittaa viestiä.

Ajankohta

  • Ajankohdaksi sovittu perjantai 11.5.

Reitti

Reittiehdotus 15.4.2012

TDM 2012 reittiehdotus löytyy seuraavasta linkistä:

http://bit.ly/JiT0Cq

Tdm 2012 reitin pohjana on Harri Hahkalan ehdotus (ks. kommentteja alla) sekä yhteistyö Metropolian LAD-hankkeen (Liikkuvan arjen design) kanssa.  Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että reitin varsinainen lähtöpiste on Laajalahden aukiolla oleva Munkkiniemen lippakioski, jonka palveluja on kehitetty pyöräilytarpeita silmällä pitäen.  "Virallinen" lähtöpiste on varsin lähellä päätepistettä (Vanha viertotie, matkaa 2 km), joten autolla pyörää kuljettavat voivat ajaa auton Vanhalle viertotielle ja siirtyä sieltä pyörällä lähtöpisteeseen. Tästä ja muista reittiin liittyvästä tulee lisätietoa TdM 2012 -sivulle 16.4. alkavalla viikolla.

Reitin etapit:

Siirtymä (etappi 0): Vanha viertotie - Laajalahden aukio (Lippakioski) 2 km

1. Laajalahden aukio (Lippakioski) - Leppävaara n. 5 km

2. Leppävaara - Ruoholahden tori  n. 13 km

3. Ruholahti - Viikki - Hämeentie 161 n. 14 km (tällä etapilla vaihtoehtoinen reitti Arabianrannan kautta; myös keskustan läpi ajettava osuus täsmentyy vielä)

4. Hämeentie 161 - Tikkurila n. 11 km

5. Tikkurila - Myyrmäki n. 15 km

6. Myyrmäki - Vanha viertotie n. 7 km

Reitin kokonaispituus n. 65 km

Kommentteja ja muutosehdotuksia voi laittaa tämän sivun kommenttiosioon. Reitin testiajo tehtäneen vapun tienoilla, minkä jälkeen reitti vahvistetaan.

Reitti on vielä avoin (tilanne 15.2.), mutta lähtö- ja loppupisteenä on vuoden 2011 tapaan Vanhan viertotien toimipiste, jossa on ajon jälkeen mahdollisuus saunomiseen ja uima-allaspulahdukseen.

Reitin suunnittelussa tehdään yhteistyötä Liikkuvan arjen design (LAD) -hankkeen kanssa. Ensimmäisen palaverin keskustelua muistiossa

Reittiin ei tehtäne mitään kovin radikaaleja muutoksia viime vuoteen verrattuna; ideoita voi toki koko ajan esittää.

Reittiehdotuksia 2012

Vanha viertotie - Bulevardi - Hämeentie (reittiä kaivopuisto - kauppatori - pohjoisranta - sörnäisten rantatie - hermannin rantatie - arabianranta?) - Tikkurila - Myyrmäki - Leppävaara - Vanha viertotie (Antti 21.9.11.)

Otetaanhan huomioon huonompikuntoisetkin ja naisille sopiva reitti. Kannatan meininkiä täysi reitti ja puolikas (Eevan kommentti 17.2)

Matkan varrelta kyytiin? Pyörällä Puotilasta Vanhalle Viertotielle on tooooosi pitkä matka...

Pohdintoja

Haasteet: YY-verkosto haastaa Metropolian hallituksen osallistumaan pyöräilyyn.

kirjoita lisää haasteita:

Vanhan viertotien saunatilat ja  uima-allas osoittautuivat hyväksi, joten reitti voisi ehkä alkaa ja päättyä sieltä?  Myös Bulevardilta voi helposti tehdä piston. 

Noudatetaanko samaa systeemiä kuin aiemmin, eli kierretään Metropolian toimipisteitä? Vai laitetaanko koko reitti aivan uusiksi?

Ehdotuksia paikoista, joiden kautta kannattaisi kiertää voi laittaa alle, samoin kokonaisia reittiehdotuksia.

Ehdotuksia

Perusehdotus olisi se, että reitti tekee täyden ympyrän, lähtö ja paluupiste samat. Lopussa saunomismahdollisuus.

TdMeininki

Tässä Samin viimevuotinen ehdotus; sopisiko jotenkin nyt TdM 2012:n teemaksi: [Metropolis Tweed Run|http://www.babelgum.com/5002526] (huomaa myös osuva nimi)

Saisiko TdM:ään yhdistettyä / jotenkin linkitettyö jotain muuta toimintaa (esim. Liikkuvan Arjen Design-hanke, Taajuus-radio/nettiprojekti, tms.)

 Ajatus: voisiko ajatella tästä tehtävän esim. opiskelijatyönä videoesitystä-kuvaa tangolta, tauoilta haastattelua, havainnoista matkalla, kaupunkikuvaa?

TdM tarjoilu

 YY-verkosto käsitteli tarjoilua kokouksessaan 13.3.12. Välipalahedelmät, mehu ja salaatti +virvokkeet onnistuvat vararehtorin budjetista.

Paidat

Valo voisi suunnitella tänäkin vuonna; kokojaukaumaa täytyy katsoa vähän uudestaan; Antti voi tehdä ehdotuksen.

  • No labels
You must log in to comment.