Child pages
  • Telttamestarin terveiset 12.3.2012
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Telttamestari Matti Pohjoisvirta vastasi mittatarkennuskysymyksiin 12.3.2012. Lisää voidaan vielä kysyä meidän proikkareiden välityksellä, jos tulee tarvetta.

Näiden avulla voidaan varmaan vielä hioa havainnekuvia toimivaan mittakaavaan.

HUOM! AD-ryhmä, peilatkaa näitä tietoja meillä jo olevaan teltan pohjapiirustus 2:een. Ko. piirroksen alempi sivukuva ilmeisesti vastaa melko hyvin paalujen kaltevuuksia.

1. Teltan seinäkorkeus on 2m ja harjakorkeus 13m. Katto nousee suhteessa 1:2. Laitan liitteenä kaaviokuvan mastojen asennoista. Kuvassa muut tiedot pitävät paikkansa, mutta keskimastojenväli (keskeltä keskelle) on 4,8 m. Teltan säde on 22 m. Teltassa on 8 keskimastoa ja 3 kierrosta ns. myrskymastoja. Kukin kierros on aina samalla kaltevuudella keskenään (näin periaatteessa;kuinka tarkasti aina tulee samaan asentoon, mutta kutakuinkin).

2. Mastoihin (myös vinoihin) voi kiinnittää esim. kankaita tai mitä vain, mikä ei paina monia kymmeniä kiloja / masto. Mastot ovat paksua teräsputkea ja niitä myöten voi aivan turvallisestivaikkapa kiivetä painava mies ylös, jos pystyy, joten ne kestävät kyllä aika paljon painoa. Tietysti jossain tulee raja vastaan, koska putki on tarkoitettu kestämään lähinnä päittäispainoa eikäsivuttaista.

3. Mastojen kyljessä kulkee köysi, jolla ne ovat kiinni kankaassa. Kiinnityksen voi laittaa joko tähän köyteen (esim. nippusiteellä tai narulla) tai kiinnityksen voi laittaa suoraan maston ympäri.Mastothan ovat kuumasinkityt ja siksi ne eivät ole erityisen liukkaita ja tiukalle laitettu naru tai nippuside pysyy myös maston ympärillä. Vinoissa mastoissa on myös hitsatut lenkit puolen välinyläpuolella. Nämä lenkit sijaitsevat sisimmissä vinoissa mastoissa 4,5 m maston yläpäästä (maston koko pituus 11,7 m). Keskimmäisessä kierroksessa ne ovat 3m yläpäästä (koko mitta on8,25 m). Uloimmassa kierroksessa ne ovat 1 m yläpäästä (koko mitta 6 m). Kaikki narut ja nippusiteet pitää tietysti poistaa sunnuntai-iltana. Ei siis riitä, että katkaisee kiinnityksen kankaasta,koska maston ympäri oleva nippuside tms. estää maston laskemisen alas purkaessa.

4. Sisimpien  vinojen mastojen halkaisija on 76,1 mm. Keskimmäisen sama. Uloimman kierroksen mastojen halkaisija on 60,3 mm. Keskimastojen halkaisija on 159 mm.
 

  • No labels
You must log in to comment.