Child pages
  • Muistio presentaatiosta Kepalle 22.3.2012
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Metropolian presentaatio Kepa ry:ssä 22.3.2012

Läsnä: Nelli Korpi, Nina Ruotsalainen, Jouni Pesola, Esa Kandelberg/Kepa

Raisa, Sanna, Laura ja Mara/Metropolia

Heti alkuun käytiin läpi konseptin presentaatio.

Kepalaisten kommentit:

PURJEOPASTEET

Ratkaisusta ja leiskoista pidettiin heti.

Lean kaksitooninen miellytti kaikkia. Keskusteltiin tekstien lukusuunnasta. Päädyttiin valitsemaan versio, jossa tekstit ovat pystysuuntaiset, koska ko. ratkaisussa päästään näkyvimpään tekstikokoon myös pitkissä sanoissa,  kuten ”vapaaehtoistyö”. Yleisesti vaakasuuntaisen luettavuutta pidettiin parempana, mutta tekstikoko voitti tällä kertaa.

Opasteen tukemista ja painottamista (jotta ei lepata) pidettiin tärkeänä.

BANDEROLLEISTA

pidettiin myös, suosikkina Sonjan versio.

Banderollin koko, muoto ja lopullinen sijainti selviää myöhemmin, sillä Kepa esittelee asian vielä Mahdollisuuksien torin edustajille.

On mahdollista, että banderolleja tehdään vielä toinen versio, joka kiinnitettäisiin teltan ulkopuolelle (katolle tms.). Keskusteltiin myös, että ulkoratkaisu voisi olla vaikka pystymuotoinen banderolli. Lisäbanderollien ei tarvitse mahtua meille annettuun budjettiin, vaan Kepa ja/tai Mahdollisuuksien tori kustantaa tuotannon.

Asennuksista

Purjeopasteiden ja mahdollisen sisäbanderollin asennuksesta Jouni painotti, että ajoituksen ja nostotekniikan kanssa tulee olla tarkkana.

Purjeopasteiden asennus kannattanee hoitaa siinä vaiheessa, kun näytteilleasettajien pöydät asetetaan paikoilleen. Tämä ajoittuu todennäköisesti perjantaiaamuun. Kepalla on ”pöytävastaava”, jonka tehtävä on huolehtia pöytien ja teltan sisustan järjestelyistä ja jonka kanssa meidän tulee koordinoida asennustyöt oikeaan ajankohtaan.

Jouni suosittelee korkeita tikkaita asennustyöhön, vaikka paikalle tulee todennäköisesti myös henkilönostin.

Goodness gracious, giant balls of Kepa!

Tiedoksi, että alueelle on todellakin tulossa myös giant balls eli ilmapalloja, mutta ei välttämättä teltan sisälle. Pallot ovat halkaisijaltaan 120-170 cm ja miitä tulee ainakin tapahtuman infopisteeseen ja ensiapupisteeseen sekä Maailma kylässä -teemaisia muutamaan muuhun paikkaan. Pallot ovat luonnonkumia, biohajoavia ja ne toimittaa Ilmapallokeskus. Mahdollisesti suihkulähteen tietämille tuoee vielä maapalloteemainen superjättipallo (maapallo-teemainen), halkaisija 400 cm. Tämän kokoisessa pallossa on jo oma ilmapuhallin.

TAIGA-LAVAN OHJELMA

Vaikka Nellille meidän osuutemme Taiga-lavan ohjelmajulisteiden tuotannossa oli uusi asia, hoidetaan ohjelmajullarit meidän toimestamme kuten on toimeksi annettu.

Roll-up-ratkaisua pidettiin toimivana. Aiemmin ohjelma on ollut esillä A-standyssa, mutta se on koettu pieneksi ja matalaksi. Ohjelma tulee leiskata roll-upiin samalla graafisella linjalla kuin kaikki tilaisuuden ohjelmat. Kepa toimittaa meille tarkat ohjeet ja mallit taittoa varten. Saamme ohjelmatiedot taitettavaksi, kun ne ovat lopulliset. ETA toukokuun alku.

Teltassa tulee olemaan induktiosilmukka kuulolaitteita varten. Ohjelmajullareihin tulee lisätä kansainvälinen esteettömyys- ja saavutettavuus-ikoni merkiksi tästä.

Taiga-lavalle tulossa oma somistus Kepalta, kuten aiemminkin on jo todettu. 

SOME-EHDOTUS

Kommentteja:

Hyvää: ennen ei olla tuotu MT-telttaa mukaan MK:n suunnitelmaan. Silti 1-2 päivitystä viikossa voi olla liikaa. Muutama hyvä täsmäisku torista voisi olla riittävä.

Mahdollisuuksien torilla on toukokuussa myös paljon muita tapahtumia, mutta MT:n/MK:n FB-sivuilla voitaisiin ajatella hyödynnettävän näytteilleasettajien innokkuutta ”promota” asioitaan. Eli ajatuksena esim. nivoa näytteilleasettajien intressejä päivityksiin, vaikka tosin näytteilleasettajat ovat myös ahkeria itse MT:n sivuille postaajia.

Someen tuotettava aineisto voisi olla esim. kisa-tyyppinen ratkaisu (tai useampi) Facebookin sallimissa rajoissa. Esim. check-in-kisa ”millä pisteillä haluaisit käydä” tms. MK:n yhteistyökumppani-mediat ovat luvanneet lahjoittaa palkintoja tämäntyyppisiin kisoihin. Muistetaan, ettei Facebookissa saa järjestää kilpailuja likettämällä. Nellin mukaan kisa saa olla Facebookissa, jos siihen on mahdollista osallistua myös muualla, mm. nettisivuilla.

Jouni: Someen tuotettavan aineiston on nähty toimivan parhaiten, kun se on tavalla tai toisella kuvallista.

Festareilla järjestetään myös demokratia-teemainen liveroolipeli, jota Kepa/MT promoaa paljon.

Some-asiassa next step on, että Kepa tsekkaa tarvittavat toimenpiteet ja toiveet omassa organisaatiossaan. Tätä voidaan siis hioa vielä, mutta valtaisaa ehdotusryöppyä meiltä ei edellytetä

VIESTINTÄSUUNNITELMA

Metropolian kanavien käyttö sekä tarjoutuminen sisällöntuotantoon otettiin ilolla vastaan. Näistä kannattaa sopia myöhemmin vielä tarkemmin. (toim. huom. muistiota kirjoittaessa: kaksikielisyys?)

OPASTEIDEN TUOTANNOSTA JA KUSTANNUKSISTA

Purjeopasteiden kohdalla ideaali määrä olisi 3 per osasto (paitsi pienin osasto Lapsen oikeudet, jonne tarvitaan 2). Tämä on yhteensä 11 purjeopastetta, joista Metropolia pyytää tarkennettuja tarjouksia. Metropolia tekee pöytäsuunnitelman perusteella Kepalle ehdotuksen siitä, mihin kohtiin purjeopasteet sijoitettaisiin.

Ehdotettu sisäbanderollituotanto pysyy edelleen mukana kuvioissa ja senkin tuotantokustannuksia tarkennetaan, kun asia on ensin käyty läpi Kepa/MT-akselilla. 

Mikäli budjetti ylittyy esim. purjeopasteiden määrän vuoksi, on mahdollista, että rahaa saadaan lisää. Banderollituotannon osarahoitusta voi tulla myös Mahdollisuuksien tori -organisaatiolta.

Banderolliasia käydään siis läpi vielä Kepan ja MT:n kesken: Leiska, banderolli(e)n sijainti (sisällä vai ulkona), myös koot ja määrät. Kepa tapaa MT:n edustajat maanantaiaamuna ja lupasi tiedottaa meille maanantain 26.3. aikana mihin on päädytty ja kuinka etenemme.

Kepan opastevalmistaja-suosituksia

Lönnberg painot tuottaa MT:lle painoaineistoja, ja toimittaa myös opaste-tyyppisiä tuotteita. Saimme luvan olla suoraan yhteydessä Lonnberg Painon Kepa-yhteyshenkilöön, jonka nimi on Sointu Slavov (yhteyspäällikkö). Lönnberg myöntää Kepalle 15% alennuksen hinnoistaan. (Toim. huom: Lönnbergin tarjooma ei ehkä kata kaikkia materiaaleja)

Wahlström Images Ky on tuottanut paljon materiaaleja Kepalle ja on todettu edulliseksi. Wahlströmin yhteyshenkilö on Antti Wahlström.

Kepan tarjouskilpailukierros opastettuottajille valmistunee huhtikuun alussa.

MUUTA MAINITTAVAA

Kepan opastevastaava on vaihtunut (ennen Mimosa). Uusi opastevastaava on Esa Kandelberg, esakande@gmail.com

Metropolian väki muistaa rekisteröityä festarien vapaaehtoisjoukkoon 20.4.2012 mennessä täällä. Jounin mukaan ajoissa rekisteröityminen kannattaa, sillä vapaaehtoisille on luvassa erilaisia etuja, mm. lippu ja juomakuponki 21.4. järjestettävään festarikonserttiin.

Saamme Kepan vastaava-listan yhteystietoineen kun se valmistuu.

Nelli toivoi, että projektin päätteeksi toimitamme kaikki sen aikana syntyneet originaaliaineistot (taitot yms) Kepalle.

Seuraava tapaaminen sovittiin torstaiksi 19.4.2012.

  • No labels
You must log in to comment.