Child pages
  • Lea Kettunen Innovaatioprojekti
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Projektin eteneminen ja tuntikirjanpito

16.1. Meeting: Kurssin aloitus

Kurssin tavoittena on aikaansaada opasteet Maailma Kylässä -festarin Mahdollisuuksien Torille. Kyseessä on siis teltta jossa esittäytyy erilaiset järjestöt. Ko. järjestöt ovat ryhmitelty teemoittain, mutta se ei juurikaan aiempina vuosina ole ollut kävijälle näkynyt. Meidän tehtävänä on saada aikaan opasteet joilla ryhmittely tulee näkyväksi. Lisäksi meidän tulee tehdä Taiga lavan ohjelma, mutta se ei vaadi suurta innoovaatiota, formaatin muutos vain muussa viestinnässä käytettävälle ohjelmalle.

Kävimme läpi luovuutta, innovaatioprosessia ja ideointitekniikoita Eeva Meltion johdolla. Ja aloitimme ryhmissä käymällä läpi kahdeksasta innovoinnin vaiheesta ensimmäiset neljä.

1. Virittäytyminen 2. Ongelman ymmärtäminen 3. Mahdollisuuksien näkeminen 4. Toiveiden kartoittaminen.

Meidän ryhmässä keskityimme ongelmassa ehkä liian konkreettisiin asioihin, olisi ollut syytä pysytellä vielä ylemmällä tasolla. muistiinpanot

Tunnit: 4 yhteensä: 4

17.1. Meeting: Innovointi jatkuu

Kävimme läpi prosessin seuraavat kolme vaihetta. 5. Tosiasioiden listaaminen ja ongelman täsmentäminen 6. Ideointi 7. Ideoiden karsiminen ja ratkaisun valinta.

Kävimme läpi projektia määrittävät tekijät. muistiinpanot

Ideointivaiheessa tärkeintä antaa ideoiden lennellä. Tässä vaiheessa mitään ideoita ei tyrmätä, kaikki ovat vielä tasavertaisia. Kirjoittettiin ryhmissä papereille tusseilla ideoita ja purimme ne yhdessä. muistiinpanot. Hyvin todennäköisesti päädymme jonkilaiseen värikoodaussysteemiin, viirit saivat myös kannatusta. Jääme odottamaan Kepalta tarkempia tietoja. Sen jälkeen voimme viimeistellä vaiheen 8. eli toteutussuunnitelman laatimisen.

Tunnit: 4 yhteensä: 8

13.2. Meeting: projektin tarkentuminen

Saimme lisätietoja kepalta ja matskuja  Mm. budjetti (n. 1000 euroa) pohjapiirrustukset teltasta, näytteilleasettajien ryhmäjaot (vapaaehtoistoiminta, demokratia, lastenoikeudet, kehitysyhteistö ja yleiset). Viirityyppiset ratkaisut tuntuvat saavaan eniten kannatusta. Sovittiin että jokainen tekee seuraavaa kertaa varten havainnekuvia miellaiset opasteet vosisivat olla. 16.2. on tapaaminen Kepassa, johon en itse pääse osallistumaan. Porukalla mietittiin asioita jotka Kepan tapaamisessa täytyy selvittää. 

Materiaalit sovittiin olevan wikissä ja tiedotusta varten päätettiin perustaa fb-ryhmä.

Tunnit: 4 yhteensä: 12

27.2.pMeeting: roolijaot ja projektin tarkentuminen entisestään

En valitettavasti päässyt työkiireiden takia paikalle. Luin tapaamisesta tehdyn muistion. Illalla oli käyty läpi Kepa tapaamista ja tehty roolijakoja. En vielä merkannut itseäni mihinkään, kun en tiedä missä on tarvetta. Sonjan havainnekuva oli valittu, ja näyttikin tosi hyvältä. Kaiken materiaalin teltassa tulee olla palosuojattua. Ja suunnittelua rajoittaa maailma kylässä graafinen ohjeistus. Lisäksi on olemassa Giant polet joissa on jo jonkinnäköinen graafinen ilme, jota lienee järkevää jatkaa meidän opasteissa*.* Lisäksi oli päätetty lisätapaamisista projektiryhmän kesken, jotka tulevat varmasti tarpeeseen.

Tunnit: 2 yhteensä: 14

6.3. Meeting: konseptin tarkentaminen (meeting Kummitäti-officella Kalliossa)

Konsepti lyötiin lukkoon ja se auki kirjoitettuna löytyy täältä. En vieläkään ryhmäytynyt, kun on epäselvää missä on tarvetta ja mahdolliseti rakennuksessa tulee lopullisten opasteiden muodon valmistuessa olemaan hommaa. Tapaamisessa tehtiin nakkilista. Mm. ad tiimille nakitettiin alustavien leiskojen teko seuraavalle kerralle.

Tunnit: 4 yhteensä: 18

13.3. Meeting: Leiskojen tsekkaus

Käytiin läpi nakkilistaa ja työnjakoa. Ilmoittauduin ad-tiimiin. Alustavia kustannus arvioita on pyydetty ja saatukin eri tuotantolaitoksilta, mutta tarvitaan lopullinen päätös formaatista ja ripustuksesta jotta päästään pyytämään lopullisia. Tarkennettiin edelleen konseptia, ja totesimme ettemme voi juurikaan poiketa festareiden giant polejen linjasta. Ainoastaan Sonjalla oli esittää leiskat ja poissaolevana Maija oli laittanut maililla omansa. Juteltiin niistä ja mietittiin esim logon läsnäoloa opasteissa ja kannattaako käyttää värillisena vai valkoisena. Ad-tiimi sopi että tekevät muutamat ehdotukset wikiin sekä banderollista että viiriopasteista seuraavien päivien aikana. Joista sitten "äänestetään" projektitiimin kesken parhaat jotka valitaan Kepalle esiteltäviksi. Sen lisäksi ad-tiimin tehtävänä on miettiä ripustusta ja tehdä havainnekuva ja kaiken tämän tulee olla proikkareilla viimeisistään 20.3. jotta saavat koottua presiksen Kepan tapaamiseen 23.3..

Tunnit: 4 yhteensä: 22

16.3. Työntekoa: Leiskojen funtsimista ja tekemistä

Työstin omat ehdotukseni leiskoista ja latasin wikiin. Facebookissa keskusteltiin että kaksi parasta ehdotusta näytetään Kepan presentaatiossa. Versio1 ja versio2.

Tunnit: 6 yhteensä: 28

19.3. Työntekoa: Leiskojen viimeistelyä

Kommenttien perusteella valittiin kaksi ehdostusta Kepaan. Minun ja Sonjan ja työstin omani loppuun. Tein Wikiin presentaatiota varten ad-tiimin sivun ja latasin sinne omani ja avasin hieman sanallisesti suunnitelman lähtökohtia ja ideaa. Ad-tiimin edustajana presentaatioon menee Laura*.*

Tunnit: 6 yhteensä: 34

26.3. Meeting: Presentaation läpikäyminen

Eli purettiin presentaatiota. Allekirjoitettiin myös Metropolian ja Kepan välinen sopimus. Minun suunnittelemani purjeopasteet ovat hyväksytty ja Sonjan suunnittelema banderolli teltan keskelle. Lupauduin AD-tiimin vastuuhenkilöksi eli huolehdin että hommat tulee tehtyä. Juteltiin käytännön asioista. Ripustuksesta: saisinko duunista lainattua korkeat a-tikkaat. Tuotannosta: Sonja lupasi tehdä rakennekuvat purjeopasteista ja banderolleista jotta ne voidaan liittää sitten lopulliseen tarjouspyyntöön. Lupasin informoida ad tiimiä siitä että mitä taskeja tässä vielä on jäljellä. Taiga-lavan ohjelma tulee tehtäväksi hyvinkin nopealla aikataululla toukokuun alussa, joten se nakki on syytä jo etukäteen saada jollekulle. Sonjan nakki on tehdä oma banderollinsa painokuntoiseksi tiedostoksi sitten kun tulostuspaikka ja tekniset detaljit selviävät. Rakennukseen ja päivustykseen tarvitaan vielä henkilöita ja lupauduin olla rakentamassa, eli täytyy varoittaaa töissä että keskiviikosta perjantaihin olen jossain vaiheessa pois töistä.

Tunnit: 4 yhteensä: 38

10.4. Työntekoa: Banderolli rakennekuva

Tein rakennekuvan banderollista.

Tunnit: 1 yhteensä: 39

17.4. Työntekoa: Lopulliset purjeopasteet esiteltäväksi Kepaan (19.4.)

Tein viimeistellyt versiot purjeopasteista tänne.

Tunnit: 12 yhteensä: 51

24.4. Meeting: Tuotanto lyödään lukkoon

Tulostuslaitokseksi varmistunut Brandfactory banderollien (2kpl) ja purjeopasteiden (11kpl) osalta. Täytyy selvittäää aineisto vaatimuksen ko. firman nettisivuilta tai pyytää heiltä jos ei sivuilla ole. Käytiin läpi kurssin suorittamista ja tuntimäärää. kaikkien täytyy tehdä tuntikirjanpito.

Tunnit: 4 yhteensä: 55

30.4. Työntekoa: Paino-originaalien teko

Painokuntoisten matskujen teko ja banderollin havainnekuvan uusiminen. Oltimme Maran kanssa jutelleet että purjerenkaat tulisi laittaa siten että banderolli on mahdollista niputtaa kaksipuoleiseksi.

Tunnit: 10 yhteensä: 65

16.5. Työntekoa: Painotuotteiden tsekkaaminen Kepassa

Käytiin tarkistamassa purjeopasteet ja banderolli Kepassa. Hyvältä näytti!

Tunnit: 2 yhteensä: 67

22.5. Meeting: yhteenvetoa

Keskusteltiin projektin & kurssin onnistumisesta ja kerrattiin viikonlopun taskit.

Tunnit: 4 yhteensä: 71

24.5. Työntekoa: Ripustus

Oltiin ohjeistamassa ripustusta. Kompromisseja jouduttiin tekemään. :)

Tunnit: 4 yhteensä: 75

24.5. Työntekoa: Päivystys

Opastepäivystysvuoro

Tunnit: 3 yhteensä: 78

lisäksi tunteja kului koko projektin aikana tiimin kanssa kommunikointiin ja suunnitteluun,  FB-viestien lukemiseen ja niiden kirjoittamiseen sekä tämän dokumentaation kirjoittamiseen.

arvio ajankäytöstä siihen on: 

Tunnit:  30 yhteensä: 108

  • No labels
You must log in to comment.