Child pages
  • I need a dollar
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

We are what we make

>> Nora Abousteit (Kollabora)

Nora Abousteit on ansioitunut nainen. Hän aloittaa kysymällä yleisöltä, milloin joku on tehnyt jotain itse. Kukaan ei nosta kättään, joten Nora toivoo tämän esityksen inspiroivat meitä tekemään. Kollaboran slogan on "we are what we make"

3 pointtia Noralta:

1. Making is the new sex

2. Making can save the economies of the west

3. Future of the internet is offline

Tekeminen tuottaa todella hyvän olon ja ihmisestä tuntuu, että hän on saavuttanut jotain. Tekeminen on anteliaisuutta -> kyvyt siirtyvät ihmiseltä toiselle, sukupolvesta toiselle. Tekeminen on omaa aikaa. Nora kertoo miten brittiläisessä armeijassa opetettiin sotilaita ompelemaan, koska se lievitti sodan aikaista stressiä.

Tekeminen saattaa aluksi tuntua haastavalta ja ongelmien tarkaisusta voi tulla turhauttavaakin, mutta kun ratkaisun löytää, saa siitä fyysistä mielihyvää. Noran mielestä on yhtä tärkeää opettaa lapset tekemään käsillään kuin opettaa heitä koulussa akateemisesti.

Ruudulle lävähtää kuva Applen perustajista. He olivat Noran mukaan tekijöitä, he kokeilivat, erehtyivät ja menestyivät tekemisen johdosta. Web 2.0 mukaan tuleminen muokkasi tekijäkultuuria huomatavasti, netistä tuli sosiaalista. Nykyään mennään nettiin etsimään tekemistä, joka ei ole netissä. Palataan hetkeksi menneisyyteen ja Nora vetoaa siihen, että ennen vanhaan ihmiset tekivät itse kaiden ja teollinen vallankumous ai meidät antautumaan pelkälle kulutukselle. Kiina tavallaan on ryövännyt meiltä tekemisen ilon ja kyvyn. Nora vertaa tilannetta puhumiseen. Kuvittele, että sinun ei enää tarvitsisi puhua itse. Olisiko se mieleistä elämää?

Nora esittelee Makerbotin, joka on huomattavasti halvempi kuin muut 3dprintterit. Seuraavaksi esitteillä on Etsy (sivusto, jossa ihmiset myyvtä itsetekemiään käsitöitä, taidetta jne) Muita tekemissivustoja: burda, honestly...wtf ja muita joita en ehtinyt ottaa ylös. Sitten päästään Noran omaan nettisivustoon kollaboraan.

Kollabora on sivusto, jossa ihmiset voivat opettaa toisiaan tekemään ja myös myymään tuotoksiaan. Nora vetoaa jälleen siihen miten tyydyttävää tekeminen on ja toivoo kuulijoita pysymään ajan tasalla.

The Prosumer, the designer. Next trends in clothing commerse at Spreadshirt

>> Philip Rooke (Spreadshirt)

Spreadshirt ja luominen on seksiä, rakkautta ja intohimoa. Rakkaus on yleisin hakusan spreadshirtin sivustolla (seksi kakkosena, puolet vähemmän hakuja kun rakkaudella). Spreadshirt on nettisivusto, jossa käyttäjät voivat tehdä omia paitoja, kasseja jne. Käyttäjät saavat itse päättää tuotostensa hinnan.

Jos intohimoaan osaa valjastaa oikein saa tulokseksi rakkautta. Tämän ympärille on Spreadshirt rakennettu. On olemassa paljon ihmisiä jotak haluaiivat tehdä ja jakaa vaatteita. Monet eivät kuitenkaan osaa itse tehdä vaatteita. Spreadshirt auttaa sinä, heillä on tehdas Saksassa ja toimiva suunnittelusovellus. Joistain intohimoisista suunnittelijoista on tullut jo pieniä julkkiksia spreadshirtin annettua sopiva alusta heidän luovuudelleen.

Philip antaa esimerkkejä mihin spreadshirtiä on käytetty. eräskin nainen oli luonut generaattorin, jolla pystyy luomaan hassuja lausahduksia. Hän ei uskonut sen kiinnostvan ketään, mutta päinvastoin hän myi satoja paitoja -> huumori myy. Spreadshirt on myös tehnyt yhteistyötä mm. Chuck Norrisin, Dr. pepperin ja CNN:nän kanssa.

Vuoro siirtyy Hemmingille joka toimii yhteistyössä Spreadshirtin kanssa ja on luonut hasenfarm.com -sivuston. http://www.hasenfarm.com/pages/de/home.php Hän kertoo, että hän ja hänen vaimonsa ovat menestyneet myymällä pupuaiheisia paitoaj :D Aluksi melkein kukaan ei ollut kiinostunut, mutta spreadshirtin mukaan tulon jälkeen, myynti lähti kasvuun huimasti. Heidän lähtökohtansa ei ollut tehdä rahaa vaan levittää pupurakkautta.

"kani pupu put jänis. Jackass kuu ihmissusi Täysikuu hylly T-paidat" <- käännös suomeksi. He käyttävät googletranslatea kääntämään designien tekstit! whaaaat?

Hemming esittelee miten heidän sivustollaan voi kustomoida valmiita malleja, vaihtaa värejä sun muuta. Hän esittelee vielä mitä kaikkea he tekevät menestyksen eteen. Aika perusjuttuja; facebook, kilpailuja, googleads. Hasenfarm on ollut esillä radiossa, kaniaiheisissa lehdissä ja ihan tavallisisssa sanomalehdissä. Myös Saksan kanimuseo on laittanut heidän paitansa esille. Hasenfarmia voi myös seurata twitterissä hasenfarm.com. Yelsiöstä tulee kysymys kuinka monta kanipaitaa myydään kuukaudessa. Hemming ei kerro tarkkaa vastausta, mutta mainitsee, että pääsiäisenä ei myydä enemmän paitoja.

Social and Commerce: Knitting grandmothers go digital

>> Katie Mowat (Grannies Inc)

Tämä on Grannies Incin ensimmäinen esitys. Katie kertoo ensin taustoistaan. Kaliforniassa oli muutama vuosi sitten suri neulomisvillitys ja se kiehtoi Katieta. Hän päätti ensimmäisen kaulaliinansa jälkeen, että tätä hän haluaa tehdä ja levittää neulomisen ilosanomaa. Hän näyttää söpön videon siitä mitä Grannies Inc tekee. Se on siis sivusto, jossa mummot jakavat neuleitaan. Sivustolla voi valita mummon, jonka haluaa toteuttamaan oman suunnitelmansa. Grannies antaa siis suunnittelijoille mahdollisuuden suunnitella omia neuleita ja saada ne totetuttuna yksilöllisesti. Neulomista rakastavat mummot taas saavat uusia ihmisiä, joille neuloa.

Katie kertoo seuraavaksi oman näkemyksensä konferensin aiheesta; what's beyond digital? Esimerkkinä toimii grannies inc; he yhdistävät mummoja onlineostajiin, antavat (aktiivisille)kuluttajille mahdollisuuden toimia suunnittelijoina, keskittyminen käsintekemiseen. Katie kertoo, että ihmiset haluavat saada yksilöllisiä tuotteita yhä enemmässä määrin.

Katieta inspiroivia brändejä:

- Westfield (ostoskekus, joiden nettisivuilla voi luoda moodboardeja

- Trunk Club (palvelu, jossa voi tilata suunnittelijoilta yllätyslaatikollisen vaatteita kotiin, sovittaa niitä ja lähettää takaisin sopimattomat maksutta)

- Converse

Lopuksi ohjeita Katielta:

find your granny

embrace social commerce

be as trasparent as you can (älä salaile mitään varsinkaan tuotannosta)

Add an element of customisation

Is handmade a mass market? Best practise an DaWanda insights

>> Claudia Helming (DaWanda)

Claudia puhuu muotisuunnittelijoiden tulevaisuusvaihtoehdista. Ensimmäinen vaihtoehto on olla töissä isolla muotitalolla -> ei paljon tilaa luovuudelle. Toinen on boutique -designer. Kolmas on freelancesuunnittelija jolla on epävarma tulevaisuus. Etsy on muuttanut alaa, koska siellä sunnittelijat voivat myydä tuotksiaan vähällä rahalla ja saada palautetta. Claudia uskoo, että DYI (do it yourself) on nyt jo massakulttuuria, mutta se on piilossa. Lukuja: 5 miljoonaa amerikkalaista tienasi osan tuloistaan käsitöillä 2009. Etsyssä myytiin vuonna 2011 526,6 miljoonalla.

DYI:tä verrataan luomuruokamarkettejen kehitykseen. Nekin aloittivat pienissä yhteisöissä ja ovat kasvaneet valtaviksi supermarketeiksi. Ihmiset ovat enemmissä määrin kiinnostuneita siitä mistä heidän ostamansa asiat tulevat. Ihmiset haluavat myös olla mukana enemmän, he haluavat olla mukana suunnitelutyössä ja antaa palautetta.

Caludia ei kerro paljoa DaWandasta (koska olettaa kaikkien jo tuntevan sen) Hän esittelee kuitenkin menestystarinoita DaWandasta aloittaneilta suunnittelijoilta. Esimerkiki pari muotisuunnittelijaa olivat perustaneet DaWandaan kaupan mydearlove ja sen menestyttyä siellä he ovat pystyneet perustamaan myös fyysisen kaupan. DaWanda on siis etsyn kaltainen sivusto, johon ihmiset voivat perustaa omia kauppoja, joissa he myyvät käsintehtyjä tuotteita.

nelou - the fashion revolution

>> Regine Harr (nelou)

Regine harr puhuu muotivallankumouksesta. Ensin vähän nelou.comista. Hän kertoo tyypillisen vastavalmistuneen muotisuunnittelijan tarinan. Uusilla suunnittelijoilla ei ole lainkaan markkinoita, koska kaikki sinun vaatteistasi kiinnostuneet ovat joko kavereita tai perheenjäseniä. Suunnittelijat siis tarvitsevat ostajia. Nelou on kansainvälinen nettikauppa, jossa on nuorien suunnittelijoiden vaatteita. Yksilöllistä muotia, ei isoja merkkejä.

Sitten muotivallankumoukseen. 90-luvulla maerkit olivat tärkeitä ja muotimaailma pyöri niiden ympärillä. Käyttäjät maksoivat siitä, että saivat mainostaa merkkejä ostamalla paidan, jossa on merkin logo. 200-luvulla ala muuttui, netin ja blogien kautta. Ihmiset kiinostuivat söpöistä asuista, joita näkivät ja halusivat tietää, mistä niitä löytää. Netti mullisti muotimaailman myös nettikauppojen takia, ei tarvits enää tyytyä siihen mitä omasta kaupungista löytyy. regine näyttää videon, jossa esitellään kokeilu, jossa metroaemille laitettiin tauluja jotka näyttivät ruokakaupanhyllyiltä. Älypuhelimien omistajat pystyivät ostamaan tauluista ruokatarpeensa, jotka sitten toimitettiin heille suoraan kotiin.

Nelou haluaa varastaa robin hood -tyyliin huomiota isoilta brändeiltä ja antaa sitä pienille. Nelou käyttää hyväkseen sovellusta, jolla voi ottaa kuvan jostakin vaatteesta ja sovellus sitten ehdottaa samannäköistä vaatetta pieneltä indiemerkiltä.

Puhujat:

Nora Abousteit
Philip Rooke
Katie Mowat
Claudia Helming
Regine Harr

Taustaa:

Lorem ipsum rallatilaa

Raportoija:

Mira

Recently Updated

You must log in to comment.