Tekesin 5000 € arvoisella (5 000 € + alv, 6200 €) innovaatiosetelillä voi ostaa uutta tietoa ja osaamista yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen.    

Setelin kohderyhmänä ovat olleet erityisesti yritykset, jotka hakevat ensimmäistä kertaa innovaatiorahoitusta ja hyödyntävät ensimmäisen kerran innovaatiopalveluja. Innovaatiosetelillä yritys voi ostaa palveluita esimerkiksi yliopistoilta, ammattikorkeakouluilta ja tutkimusorganisaatioilta. Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ovat TEKESin hyväksymä Innovaatiosetelin palveluntarjoajia, jotka tarjoavat asiantuntijapalveluja mikro- tai pk-yritykselle.
 

Innovaatioseteli on tarkoitettu vakiintunutta liiketoimintaa harjoittaville pk-yrityksille (yrityksellä on liikevaihtoa vähintään yhdeltä päättyneeltä tilikaudelta), jotka haluavat käynnistää innovaatiotoiminnan. Innovaatiotoiminta tarkoittaa toimenpiteitä, joilla yritys kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.

Innovaatioseteli otettiin käyttöön kokeiluluonteisesti 3.10.2016. Vastaanotto on ollut innostunutta ja joulukuun 2016 puoleen väliin mennessä tuli hakemuksia 1796 kappaletta, joista 959 hyväksyttiin. Positiivisen alun saattelemana Innovaatiosetelin myöntämisen kriteerit uudistettiin ja fokusoitiin tarkemmin 16.1.2017 alkaen. Muutosten tarkoituksena on suunnata tuki tuotteille ja palveluille, joissa on kansainvälistä potentiaalia.

Metropolia ja Haaga-Helia kannustavat yrityksiä hakemaan innovaatioseteliä ja hyödyntämään sen esimerkiksi uusien tuotteiden tai menetelmien testaukseen ja konseptointiin.
Ota yhteyttä, me autamme miettimään innovaatiosetelin mahdollisuuksia yrityksellesi!
 
Metropolia AMK
Sami Kalliokoski, Teknologiapäällikkö

Raija.Grahn
lehtori / CoINNO-hanke
 
Haaga-Helia AMK
Juha Marjakangas
  • No labels
You must log in to comment.